Het Braamstruikse Binnenpad

Het is nog donker als ik wakker word. Ik kantel mijn hoofd om door de lichte gordijnen naar buiten te kunnen kijken. Vanuit het grote bed naast de logeermatrassen van mij en mijn zusje klinkt gesnurk. Vol spanning kijk ik naar de lichtvlekken op de gordijnen, veroorzaakt door de lantaarnpalen buiten op straat. Hopelijk duurt het niet lang voor ze uitspringen en de opkomende zon het aanbreken van de dag aankondigt. De eerste geluiden van langsrijdende auto’s dringen de kamer binnen. Als de lichtvlekken in de gordijnen, met het uitgaan van de lantaarnpalen, abrupt verdwijnen draai ik mijn hoofd naar het grote bed naast me. Een zachte mannenstem komt langzaam op gang… ‘Ketelbinkie liep over het Braamstruikse Binnenpad’…zo klinkt het.

Zo snel als mijn kleine benen en armen het aankunnen kruip ik uit mijn slaapzak en in het grote bed. Op de voet gevolgd door mijn kleine zusje. Dicht kruipen we tegen de man aan die zojuist is begonnen met vertellen. Met onze oren op zijn borst luisteren we verlekkerd naar spannende verhalen over reuzen, Ketelbinkie en de geheime route genaamd het Braamstruikse Binnenpad. Deze verhalenverteller is mijn opa, een man met een levendige fantasie en het vermogen om als een kind te genieten van het leven.

Nu, ruim twintig jaar later, zijn de logeerpartijtjes van toen iets wat ik koester. Het geruststellende geluid van het langsrijdende verkeer op de doorlopende weg langs het huis van mijn grootouders, het wachten tot de lantaarnpalen uitgaan en de prachtige verhalen van opa zijn nu een mooie herinnering.

Ik woon nu zelf langs een doorlopende weg. Nog steeds stelt het geluid van het langsrijdende verkeer me gerust. En soms, als ik wakker word van de eerste zonnestralen, sluit ik nog heel even mijn ogen. En hoop ik op de stem van mijn opa. Die helaas nooit meer komen zal…

opa

(Inzending voor ‘Korte Verhalen Wedstrijd 2015’ met als thema ‘Mijn Mooiste Herinnering’. Georganiseerd door Heel Nederland Schrijft).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s